A Bluetooth-os eszköz nem sznobizmus

Többször kifejtettem már a véleményemet az urizáló hozzáállásról és arról, hogy mennyire nem szeretem a feltűnősködést. Persze, semmi baj nincs azzal, ha valaki a külsőségekkel is megpróbálja kifejezni magát, de ami felesleges az felesleges.

Órám sem volt, nem hogy okosórám

Alapvetően konzervatívnak számítok, már ami a stílust, öltözködést, szórakozást jelenti. Inkább az egyszerű, praktikus, időtálló dolgokat szeretem, egy kicsit minimalista szemléletem van.

Ebből adódóan egyszerűen, tisztán öltözködöm, kevés ékszert viselek a mindennapokban és minden felesleges dolgot igyekszem hanyagolni – rajtam bizony csak akkor van sál, amikor hűvös az idő.

A praktikum jegyében sokáig órát sem viseltem. Maradt rám ugyan a nagymamámtól egy régi, szép, igazán elegáns darab, de ezt is legfeljebb alkalmakkor tettem fel, amikor hirtelen egy fogadás, borkóstolás, üzletik tárgyalás miatt fontos volt, hogy jó benyomást tudjak tenni.

A 30. születésnapomon aztán a barátaim szerettek volna meglepni valamivel. Keresgették a megfelelő ajándékot, de – mint később elmondták – eléggé feladtam a leckét a számukra az életmódommal.

Végül egy Ajándék Varázsló nevű oldalon szembe találták magukat egy cikkel: ajandek.varazslo.hu/blog/item/bluetooth-os-okos-eszkozok-mindenkinek. Úgy gondolták, hogy ha az oldal ilyen sok mindenkinek javasol ajándékba valamilyen okoseszközt, ez talán nekem sem fog ártani.

Bejött az Ajándék Varázsló tippje

Ha valaha saját magamat kellett volna megajándékoznom, biztosan meg sem próbálkozom vele… Egészen komolyan, én magam magamat lerendeztem volna egy utalvánnyal vagy egy gravírozott hópihével, vagy mit vázával, vagy nem is tudom. Én vagyok a legnehezebben megajándékozható emberek egyike.

A barátaim viszont nem adták fel, és rendeltek nekem az oldal egyik webáruházából egy csodálatos, Bluetooth-os okosórát.

Okostelefonra is csak nagyon nehezen álltam át, a Bluetooth technikát pedig szinte nem is használtam eddig. Ha még azt is hozzáteszem, hogy az ajándékomat algoritmus alapján, egy internetes keresőben választották ki.. Hát, én nem bíztam volna a sikerben. De mégis! Az óra nagyon tetszett.

Már régen gondolkoztam azon, hogy vásárolok egy lépésszámlálót – mindig is érdekelt, hogy egy-egy keményebb napon mennyi időt töltök ténylegesen mozgásban az edzésen kívül. Az is nagyon jól jött, hogy az órám rezgéssel jelzi, ha keresnek. Csendesen, diszkréten el tudok intézni mindent, akár akkor is, ha éppen mással vagyok elfoglalva és csak egy-két percem jut a hívásokra.

Valóságos függőség

Mivel egyszer már bejött, a végén én is kutakodni kezdtem ezen az Ajándék Varázsló oldalon, mert kíváncsivá tett a Bluetooth technológia. Eszembe jutott, hogy az irodám nyomtatóját is szívesen cserélném le olyanra, ahol nem kell feltétlenül a kábelekkel bíbelődni. Választottam is egyet.

Bár nem szeretek a neten vásárolni, ezúttal sem volt semmi gond. Mivel az Ajándék Varázslóra a webáruházaknak maguknak kell regisztrálni, ezért szinte biztos, hogy igényes és megbízható helyet fog ki az ember. Szóval, rá mertem hagyni magam az itteni ajánlásra.

A nyomtató szuperül működik azóta is. Kábelmentes, szépen bele tudom illeszteni a munkahely berendezései közé, és akár a telefonomról is ki tudom printelni azt, amit szeretnék.

A szülinapi ajándékom felnyitotta a szemem arra, hogy nem érdemes még megöregedni: az ember bátran nyitott szemmel járhat, nem kell élből elvetni az új technológiát. Tetszik az ajándékom, így mostantól én is bátrabban nyúlok a kütyük felé.

Szerintem a legújabb technikákat használni egyáltalán nem rongyrázásra vagy sznobizmusra utal. Ha tartunk bizonyos határokat és megfontoltan választunk, még nagyon jó ötlet is lehet!