Ausztriába utazunk szilveszterezni

By | december 30, 2014

graz-458131_1280

Régóta terveztük már, hogy egyszer elmegyünk Ausztriába, de úgy tűnik, az idén végre valóra váltjuk a tervünket. Pár baráttal, és a családdal együtt, körülbelül 20-30 utazunk.

Az úti cél

Graz környékére mennénk, itt akkor is feltaláljuk magunkat, ha annyira jó idő lenne, hogy elolvadna a hó, vagy síelésre nem lesz alkalmas. Persze, ha már kimegyünk, mindenképpen az lenne a legjobb, ha minél nagyobb hó lenne.

Mivel előtte egy nappal megyünk, még lesz lehetőségünk sétálni is, körülnézni, még vásárolni is kicsit, hiszen a boltok is nyitva lesznek.

De mindenképpen tervben van, hogy egy jó forralt bort is igyunk valahol, a gyerekek pedig egy finom forró csokit ihassanak.

Tervek a pihenésre

Van, aki tud síelni, snowboardozni köztünk, van, aki nem. De ez, nem is gond, mert jönnek gyerekek is, majd azokkal lehet szánkózni.

Régi vágyam, hogy kipróbáljam egyszer, hogy a szaunából kijőve, nem a medencébe ugrok bele, hanem a hóba hempergek. Merész ötlet, de remélem, nem maradok rá egyedül, hanem páran csatlakoznak majd hozzám, így biztosan emlékezetessé téve a kirándulásunkat, és az újévet is!

Az utazás

Sokat gondolkodtunk, hogy mivel utazzunk? Nekünk jó lenne, ha kocsival mennénk, de a fele csapatnak nincs autója, így ők nem tudnák megoldani az utazást, vagy csak nehézkesen, de az nem lenne olyan jó.

Az egyik barátunk javasolta, hogy mi lenne, ha autóbuszt bérelnénk, közösen utaznánk, neki van jogosítványa, tudna vezetni, csak a megfelelő buszt kell megtalálni, ahonnan tudunk bérelni.

Nagyjából össze is adtuk a költségeket, hogy mivel járna. Üzemanyag, útdíj, autópálya matrica, parkolás…még így is jók lennénk, hiszen, ha külön autóval utaznánk, ott fejenként lenne minden autónak ez a költsége, így meg viszont, csak egyszer kell kifizetni, még ha kicsivel többet is.

Már alig várom, hogy ott legyünk, biztosan nagy élmény lesz ez mindenkinek! Még soha nem töltöttem a szilvesztert külföldön, így nagy izgalommal várom.