Borból is tudni kell tartani a mértéket – kalandjaink a fém polccal

A barátom Budafokon lakik, úgyhogy nem kérdés, hogy minden évben meglátogatjuk a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivált. Mindig ugyanaz a menetrend: a Városház téren találkozunk a barátainkkal és együtt indulunk felfedezni a különféle bor- és sajtkülönlegességeket, koncerteket és magyaros ételeket. Általában a szeptemberi változékony időjárás miatt a program részét képezi az alapos bőrig ázás és hazáig futás az eső elől is. Ezt idén sem úsztuk meg. Amíg jó idő volt, kóstoltunk egy kis finom bort, aztán vettünk is két üveggel. A kecskesajtos pultnál sem tudtunk ellenállni egy kis finomságnak. Sajnos hamarosan leszakadt az ég, ezért gyors búcsúzkodások közepette mindenki rohant haza, mi a barátom szüleinek a házába.

Otthon nem várt feladatokkal fogadtak

Otthon azzal fogadtak a barátom szülei, hogy leszakadt a garázsban az egyik polc és segíteni kéne keresni a neten olyan céget, ami hamar kiszállít új polcokat. Azt mondták, hogy leginkább egy fém polc lenne az ideális a garázsba a régi helyére. Ezért a barátommal bevonultunk a szobájába és elkezdtünk webshopokat keresgélni az interneten. Hamarosan rátaláltunk egy szimpatikusnak bizonyuló cég honlapjára, ami a RackingLog nevet viseli. Kicsit részegek voltunk a sok bortól, de ez nem volt probléma, mivel sokat segített, hogy az oldal nagyon szépen rendezett és könnyen megtaláljuk rajta, amit keresünk. Rögtön a kezdőlap elárulja, hogy hatalmas választékban lehet kapni magas minőségű polcrendszereket, különböző igényeknek megfelelően. A honlapon lehetőségünk adódik a cégről is olvasni egy bemutatkozó anyagot, valamint egy katalógust is le lehet tölteni. Itt megtudtuk, hogy a RackingLog cég több mint 25 éve működik sikerrel.

A barátom szülei azt mondták, hogy mindenképp salgó fém polcokat nézzünk, mert azoknak jó híre van és nagyon megbízhatóak. A szomszéd ikerházban is az van a garázsban évek óta és nagyon elégedettek vele. Láttuk a webshopban, hogy nemcsak otthoni használatra lehet kapni fém polcot, hanem raktárakba, üzemekbe is alkalmas állványrendszereket és berendezéseket is árulnak, galéria rendszert, pódiumot, többszintes polcrendszert és kereskedelmi polcrendszert, amilyeneket a boltokban láthatunk. Nekünk fém salgó polcokra volt szükségünk, úgyhogy kiválasztottuk ezt, az első menüpontot. A megnyíló aloldalról megtudtuk, hogy ezek a fém polcok kiválóan alkalmasak kézi raktározás, irattározás vagy otthoni használat esetén is.

A fém polc legnagyobb előnyei közé tartozik, hogy csavarmentesen állítják elő, aminek köszönhetően kedvezőbb árú, mint a csavaros kivitelű. Ezáltal sokkal könnyebben összeszerelhető is. A fém polcok nagyon biztonságosak és megbízhatóak, időtálló, magas minőségű horganyzott acélból készítik őket, tehát hosszú évekig megbízhatóan lehet őket használni. Ezeket a fém polcokat könnyedén személyre lehet szabni, mivel a polcok 33 mm-enként állíthatóak. Nagy a teherbírásuk, polconként 130-280 kg, ami nagyon jól jön, akármekkora súlyú tárgyakat is akarunk tárolni rajtuk. A TÜV és ISO tanúsítvánnyal is rendelkező, tehát a nemzetközi szabványoknak megfelelő minőséget garantáló termékekkel gyártói garancia is jár.

Az oldalon láthatunk egy képet, ami látványosan ábrázolja a fém polc felépítését. Az oszlopok alján lévő talp garantálja a polc biztos egyensúlyát. Ezen felül a fém polc összekötő elemekből, polc lemezekből és gerendákból áll. megmutattuk a barátom szüleinek, hogy milyen fém polcokat találtunk. Nagyon megtetszett nekik is ez a termék. Az oldal alján észrevettük, hogy lehet a polcokhoz különféle kiegészítőket is rendelni, többek között címketartót, oldalfalat, elválasztót, tárolót vagy műanyag polcpanelt. A barátom anyukája azt mondta, mindenképp rendeljünk a polchoz tárolót is, ami segíthet a kisebb tárgyak rendszerezésében, elválasztásában.

Végül megrendeltük ezt a fém polcrendszert. A barátom szülei egyeztettek a cég munkatársaival, hogy másnap jöjjenek ki egy személyes helyszíni felmérésre. Ennek segítségével pontos tervrajzot tudnak készíteni a leendő polcokról, hogy minél optimálisabban ki lehessen használni a rendelkezésre álló teret, és hogy a polc formája passzoljon a garázs adottságaihoz. Ezután legyártották a polc alapanyagait és házhoz szállították. Nem vettük igénybe a szakemberek segítségét az összeszerelésben, mivel a barátommal imádunk együtt bútorokat összeszerelni, nagyon jó szórakozás és közös program. Szereltünk már együtt össze asztalt, szekrényt és monitort is. Itt az idő, hogy közösen “építsünk” egy fém polcot is.

Kicsit bonyolultabbá tettük a szerelést a bor kíséretében

Elolvastuk a honlapon, hogy a polcok összeszerelését a vevő maga is könnyedén elvégezheti. Az utasításban az állt, hogy egy kalapácsra és munkavédelmi kesztyűre lesz csak szükségünk a fém polc összerakásához. Miután minden szükséges eszközt összekészítettünk és kibontottuk a polc alkotóelemeit, úgy gondoltuk, jobban fog menni a barkácsolás, hogyha kinyitjuk az egyik üveg bort, amit a borfesztiválon szereztünk be. Hoztunk hát két borospoharat, megtöltöttük őket és indulhatott a móka.

Az elején még nagyon jól ment a polc összerakása. Azonban az idő előrehaladtával, ahogy egyre fogyott a bor, valahogy mintha kissé nehezebbé vált volna a kalapács és a polc elemei sem lettek könnyebbek. A barátom épp az egyik vízszintes összekötőt kalapálta rá a profil beakasztó fülére, amikor egy ordítást hallottam. Szegény srác véletlenül ráütött az egyik ujjára, mivel a bortól már teljesen elveszítette a koordinációs képességeit. Megvizsgáltuk az ujját, tudta mozgatni, úgyhogy szerencsére nem tört el. Tettünk rá borogatást, kicsit lepihentünk és úgy határoztunk, hogy akkor folytatjuk a polc összeszerelését, ha már kicsit kijózanodtunk.

Végül aztán sikerrel jártunk

A barátom szülei aggódva kérdezték, hogy mégis mi történt, mi volt ez a nagy ordítás. Beavattuk őket, kicsit szégyenkezve bár, de elmondtuk, miért nem ment zökkenőmentesen a polcszerelés. Egy óra múlva azonban már kezdtünk tisztán látni, úgyhogy visszatértünk a munkához. Ezúttal már sikerrel jártunk, gyönyörűen össze tudtuk rakni a fém polcot. Nagyszerűen illett a garázsba, centiről centire pontosan passzolt a helyére.

Lehívtuk a szülőket is, hogy csodálják meg az alkotásunkat. Teljesen oda voltak, nagyon tetszett nekik az új fém irattároló polcrendszer. A régi polcról leesett tárgyakat, mappákat, szerszámokat, tisztítószereket, görkorcsolyákat szépen akkurátusan elrendeztük az új fém polcon. Az irattartókat is felszereltük a polcra, és tökéletesen el tudtuk bennük rendszerezni az iratokat, papírokat.

Örülünk, hogy végül sikerült jól összerakni a fém polcot és nem estünk az alkoholmámor áldozatává. Az előző szekrény szerelésénél nem volt akadály, hogy rozézgattunk közben. Igaz, ez a borfesztiválról hozott bor jóval erősebb volt, mint az akkori rozé. Nem baj, ebből is tanultunk, legközelebb elővigyázatosabbak leszünk és nem iszunk alkoholt, amikor veszélyes eszközökkel, szerszámokkal barkácsolunk. Elmeséltük a történetet azoknak a barátainknak is, akikkel a borfesztiválon szórakoztunk és akikkel együtt vettük a bort. Hát mondanom sem kell, nagyon kinevettek, de azért mi is velük együtt nevettünk.