Komoly témákról is lehet beszélgetni egy finom pohár bor mellett

Anyukám születésnapjára gyűlt össze a család. Mivel egy kerek szám megünneplésére hívtam össze őket, ezért nem csak a szűk körbe tartozó családtagok tették tiszteletüket. Nagybácsik és másod unokatestvérek is a meghívottak között voltak. Mivel ennyien, szép számban jelezték részvételi szándékukat, a kedvenc borozós éttermükben foglaltam asztalokat. Itt mindenkinek jut hely és minőségi borok társaságában lehetnek együtt a családtagok, miközben anyukám jeles napját ünnepeljük. Az este remekül sikerült, minden régen látott rokonnal sikerült beszélgetni, megtudni, hogy kivel milyen életesemények történtek az elmúlt találkozásunk óta. Ilyenkor igyekszünk minél több információt megosztani a másikkal, hogy teljes képet tudjunk festeni egymás életéről.

Történt ez most is, hogy a nagynénémmel beszélgettem akinek implantátum került a fogai közé. Először nem értettem, hogy milyen implantátumról beszél, de gyorsan felvilágosított, melyet még érdekesnek is találtam.

Először hallok a fog implantátum, érdekesnek találom.

Nagynéném az ő történetét a legelső fogproblémáitól kezdte, gondolta, most úgy is van időnk beszélgetni. Nagyon fájt neki, többször tömték az a fogát, melyet, mint később megtudtam implantátumra cserlétek.

Sokáig keresgélt az interneten, míg megtalálta azt a remek fogászati rendelőt, ahol végül is elvégezték számára a beavatkozást. Nagyon megtetszett neki rögvest a fogászat honlapja, rögvest el tudott igazodni rajta, remek jó leírásokat tartalmaz, mint a rendelő által alkalmazott kezelésekről, nagyon korrekt módon, kendőzetlenül írnak a beavatkozások menetéről. Ez az elsődleges felvilágosítási szűrő segít eligazodni a pácienseknek, hogy milyen kezelésre is érdemes bejelentkezniük, valamint, hogy a fájdalmaikra, problémáikra orvoslást tudnak – e adni a rendelőben. Remekül strukturált a felülete a honlapjuknak, egy idősödő hölgy is könnyen tudta kezelni. Arról nem is beszélve, hogy nagynéném is megemlítette azt az újítást, mellyel máshol nem is találkozott, hogy a doktornőtől egy felugró chat ablakban is lehet kérdezni, mely kérdésre rövid időn belül válasz is érkezik.

Nagyon megtetszett nagynéném számára az a rendelő, remek lehetőségeket látott benne, valamint közel is van a lakóhelyéhez, egy a város frekventált helyén. Ezért telefonszámot keresett az oldalon, amit könnyen meg is talált, és fel is tárcsázta azt. Egy nagyon kedves hangú és segítőkész asszisztenssel sikerült beszélnie, aki nagyon rugalmasan kezelte az időpont adást, minden tekintettben szem előtt tartotta, hogy milyen időbeosztással dolgozik nagynéném, és úgy választottak megfelelő első időpontot. Rendkívül jó, hogy ennyire rugalmasan tudtak lenni, így nagynénémnek nem kellett a munkahelyéről elkéredzkednie, hogy időben oda tudjon érni, hanem mindezt munkaidő utánra tudták leegyeztetni.

Szuper környezetbe, egy nagyon jól felszerelt váróban toppant be nagynéném, nem is gondolta volna, hogy egy váróban ennyire kényelmesen tudja magát érezni. A konzultációs időpont alkalmával megtudta, hogy implantátumra lesz szüksége. A doktornő egy rendkívül jól felszerelt, minden modern eszközzel ellátott kezelőben fogadta. A nagynéném biztos volt benne, hogy itt maximálisan jó kezekben lesz. Első körben elküldték őt egy panoráma röntgenre, ahol ténylegesen bebizonyosodott, hogy a szóban forgó foga sajnos menthetetlen és cserélni kell. Mivel ez a remek fogászati rendelő, nem csak hasznosság tekintetében kezeli a fogakat, hogy a rágás minél több foggal történjen, ezáltal az emésztés is könnyebb, de az esztétikumra is nagyon adnak. Nagynénémnél az esztétikum játszott a fő szerepet, ezért is ajánlották számára a fog implantátumot. Itt lehetőség van egy fog cseréjére, a régit kihúzva.

Nagyon érdekes technika ez az implantátum készítése, legalábbis én az ünnepségünkön annak találtam. Nagynéném kifejtette, hogy eltávolították a régi fogát, majd hagyták a helyét begyógyulni, ekkor egy kis csavart helyeztek az állkapcsába, melyre rá tudták csavarni azt az egy szem fogát, mely hiányos volt.

Ez természetesen időt vesz igénybe, a húzás és fúrás utáni gyógyulási folyamatok miatt. De nagynéném állítása szerint minden pénzt megért. Ezt én is tanúsíthatom, mivel az eredeti és az implantátum között első ránézésre különbséget nem találtam. Nagyon profi módon elkészített és felszerelt kis fogról van szó. Nagynéném a fogászati rendelőt és a benne dolgozó orvosokat csak ajánlani tudja mások számára is.