Különleges motoros kocsmában jártam

By | február 7, 2015

Soha nem gondoltam volna, hogy ekkora élményt fog jelenteni, egy kocsma! Tudom, elég nevetségesen hangzik, de elmesélem, hogy miért!

Mindig szerettem motorozni! Már gyerekkoromban, a bátyámat nyaggattam egyfolytában, hogy had motorozzak vele, vagy adja kicsit kölcsön legalább! Persze, mint egy szem lány, a családban, mert két bátyám van, és egy öcsém, a szüleim, hallani sem akartak róla, hogy én motorra akarok ülni. Igyekeztek jól nevelt lányt faragni belőlem! Úgy gondolom, ez részben sikerült, mert tisztességes család sarjaként, nem is tehettem semmi olyat, amivel szényenbe hozhattam volna, a szüleim, de a motorozás iránti szeretetem nem múlt el, még a szoknya viselése mellett sem! Persze, a testvéreim, a szüleim tudta nélkül, néha elvittek egy-egy kanyarra, hogy had érezzem én is a szabadság „ízét”! Az idő múlásával, felnőttem, és a nem tetszésük ellenére, de azért a támogatásukkal, vettem magamnak egy motort én is!

Sok motoros találkozóra szoktunk járni, ahogy az időnk engedi. Jártam már kisebb, de nagyobb találkozón is, ahol több százan voltunk! Te jártál már ilyen találkozón? Sőt, voltunk már olyan találkozón is, ami pár napos volt, a nyár folyamán, és ott is aludtunk, sátorban!

Egyik ilyen túra alkalmával tévedtünk be, egy motoros kocsmába! Hihetetlen volt, ha nem a saját szememmel látom, lehet, el sem hiszem! Nagyon helyes kocsma volt, fából kialakított bokszokkal, asztalkákkal, bárszékekkel a pult mellett végig! Persze, ettől még nem lesz különleges egy hely, igaz?

Ahogy beléptünk, az ajtó mellett sorakoztak, az akasztók, és a fakkokra osztott szekrények. A kis szekrényekben, bukósisakok sorakoztak egymás mellett! Mikor bejön valaki az ajtón, és úgy gondolja, hogy nem szeretné magával vinni a sisakot, leteszi, a kabáttal együtt, és egyszerűen, otthagyja. Senkit nem fog zavarni, és természetesen mindenki a sajátját veszi el!

Persze meg nem tudnám mondani, hogy mennyi sisak, és kabát fért volna, el, de örültem, hogy valahol, így gondolnak, a motoros társaságra, odafigyelnek, és látszik, hogy várnak bennünket!