A lakás értékbecslése közben elfogyasztott egy pohárnyi vörös bor

Hallottatok már a budai borpincékről? Vannak közöttük igen híres borozók is. Nos, én egy olyan lakásban, aminek a teraszáról rálátás nyílik a távolban fellelhető kis pincécskékre.

Igen sok időt töltök a teraszon. Itt szoktam gondolkodni, elidőzni, és bevallom, hogy néha egy pohárnyi bort is elkortyolgatok, ha a hangulatom úgy kívánja. Szeretek itt lenni.

Hivatásomat tekintve író vagyok. Azonban most valami egészen más dolog foglalkoztat, amiről talán majd egyszer írok is, de egyelőre csak szeretném megtudni a dolgot. Ez nem más, mint, hogy mennyit érhet az otthonom. Igen, jelenleg a lakásom értékbecslése foglalkoztat.

lakás értékbecslés

lakás értékbecslés

De félreértés ne essék. Imádom ezt a helyet, nagyon sok emlék fűz hozzá, az én drága kis panorámás otthonomhoz. De író vagyok és kell az ihlet. Az ihlethez pedig szükséges a változás. Új helyek, új emberek, új kultúrák megismerése. Kis távollét otthonról. Élmények és tapasztalatok szerzése. A sok boros pince látványa csak két évig elégítette ki írói vénámat és most valami újra, egészen másra vágyom. Ehhez viszont szerettem volna megtudni, hogy a lakásom kiadása albérlőknek, vagy pedig eladása érné- e meg anyagilag jobban. Ugyanis ezt sajnos nem vihetem magammal.

A borozók látványa nagyon megihletett mindig. Két év alatt láttam mind a négy évszakot, volt tavasz, nyár, ősz és tél is, néha felváltva, mostanában ugyanis áprilisban is esik a hó. Szerencsére, amikor jöttek szakemberek felbecsülni a lakásom értékét, akkor pont jó idő volt, így szintén egy bor fogadott volna a teraszomon, de rájöttem, hogy lehet, hogy rossz fényt vetne rám, ha a becslés közben és nyugisan borozgatnék magamban.

A vörös bor egyébként a kedvencem. Nem nagyon szeretem az alkoholt ezen kívül. De a vörös szín megy a lakásban lévő bútoraimhoz is, mert néhány kiegészítő, dekoráció, mint például díszpárnák és gyertyák szintén ezt az árnyalatot vették fel. A lakás egyébként modern bútorokkal felszerelt és elég nagy is. Az elköltözésem alkalmával itt hagynám a bútorokat, szóval a bérlők, vagy az esetleges új tulajdonosoknak nem kéne a felszereléssel bajlódniuk. Így pedig a lakás becsült értéke is nagyobb, hiszen sokat számít, hogy van tv, tűzhely, hűtő, csap, zuhanyzó, fürdőkád, szekrény, ágy és még sorolhatnám. És a már sokat említett borozókra néző erkély is sokat dob az értékén.