Mik az elvárások velünk szemben, egy külföldi munkaadónak

By | december 25, 2014

A nagy kivándorlás, és a munkaerő piac növekedése miatt, a munkáltatók is egyre nagyobb igényeket követelhetnek. Mivel a munkákra van bőven jelentkező, így válogathatnak is.

Mitől leszek pont én az, akit felvesznek

Ha mindent megteszünk annak érdekében, hogy felvegyenek valamelyik munkalehetőségre, biztosan sikerülni is fog. A követelmények nem nagyok, de elvárják a korrektséget.

Nagyon fontos, hogy tudjunk megfelelően levelet fogalmazni, és megértsék, hogy mit is szeretnénk. Nem baj, ha egy-két szót nem ismerünk, esetleg szótár segítségével fordítjuk le, de tudjuk megfogalmazni, mit is szeretnénk.

Fontos, az igényes, normális, és megfelelő önéletrajz. Ezt, szükséges általában német nyelvre fordíttatni, mert csak ezt fogadják el külföldön. Itt is, meg van, hogy milyen követelményeknek szükséges, hogy megfeleljen, ezért célszerű, szakemberre bízni!

Szükséges minden szakmához végzettség

Te tudod, melyik szakmához kell végzettség, vagy mit várnak el, egy külföldi munkavállalóval szemben?

Van olyan állás, amelyikhez nem szükséges szakmai végzettség, ilyen például, a mosogatói, vagy szobalányi munka. Viszont vannak olyanok is, amikhez elengedhetetlen, hogy adott szakmai végzettségünk legyen, ilyen a pincér, szakács, cukrász szakma.

Persze olyan is van, hogy valakinek nincs végzettsége, viszont van szakmai tapasztalata, tud vinni megfelelő ajánló levelet, hogy már dolgozott más hotelben, és hogy megfelelt a munkára. De ha már olyan munkára jelentkezünk, amihez azért egy kis szakmai képzés is szükséges, azt el kell fogadnunk, hogy azok az emberek előnyt élveznek velünk szemben, akinek van szakmai végzettsége.

Mire kell figyelnünk

Azért ha már jelentkezünk egy munkára, a nyelv ismerete bizonyos szintig feltétlen szükséges, bármely területen szeretnénk elhelyezkedni. Nem kell perfekt beszélnünk, de azért a folyamatos beszéd, és annak megértése elengedhetetlen. Ennek hiányán, egy rövid nyelvtanfolyam azért könnyen segíthet!

Egy ausztriai állásajánlat, ragyogó lehetőséget nyújthat, mind szakmailag, mind pedig kihívásban. Ha egy munkáltató minket választ, és felveszi velünk a kapcsolatot, mindenképpen kommunikáljunk vele megfelelő mértékben, mert nem tudhatjuk, hogy a jövőben nem e kerülünk újra ugyanoda.