Minél több tudásod van, annál többre viszed az életben

By | február 12, 2015

A mai világban, az a szerencsés, akinek több végzettsége van, és ezen belül is több fajta! Hogy miért? Gondoljuk csak végig. Tegyük fel, hogy valaki dolgozik, egy irodában, mint adminisztrátor, és megszűnik a munkája, mit kezd magával? Ha van egy másik végzettsége, akkor több rétegben tud munkát keresni. Ezért érdemes, mindig figyelni a lehetőségeket, és ha úgy adódik, elvégeznünk egy-egy új tanfolyamot.

A tanfolyamok, és a lehetőségek

Sok esetben alkalmazkodnak, a dolgozó emberekhez, így délutánra, vagy estére teszik az „órákat” így könnyen el tud menni bárki. Van rövidebb, és hosszabb tanfolyam is, de persze olyan is, ami akár 2 évig is tarthat. Minden attól függ, hogy milyen alaposan szeretnénk elsajátítani az adott szakma tudását.

A vendéglátás új tanfolyamai

Manapság már nem csak abból áll, a szakma, hogy valaki pincér, cukrász, vagy szakács, hanem egyre bővülőben van az ágazat. Az évek folyamán jöttek a koktélkészítők, bármixerek, most pedig, a baristák. Te tudod, kik ők?

Kik is a baristák, és mivel foglalkoznak

Ők, a kávékészítés mesterei. Azok, akik részt vesznek, egy ilyen tanfolyamon, lehetőséget kapnak rá, hogy jobban megismerkedjenek, a kávéval, a kávézás történetével, kultúrájával, és nem utolsó sorban a kávékészítéssel kapcsolatban is mindent megtanulnak. Saját maguk tapasztalják meg, és készíthetik el, a különböző kávékat.

Természetesen, mint bármelyik másik szakmánál, így ennél is, a tanfolyam végén, vizsgát kell tenni. Vizsgabiztos előtt el kell készíteni, a meghatározott italt, és ez kerül értékelésre. Ha minden rendben van, akkor oklevelet is kapunk arról, hogy sikeres vizsgát tettünk.

Számos város közül, az egyik, a budapesti barista képzések, melyek népszerűek, és a hallgatóságuk is egyre nő.

Tehát összesítve, a fent említetteket, legyünk nyitottak, és minél több lehetőség áll előttünk, igyekezzünk mindent kihasználni, a lehetőségeinkhez mérten!