Motoros idegen a faluban

Faluban az emberek kicsit másképpen élnek, mint a városban, ezt mindig is tudtam, viszont elég keveset szembesültem eddig vele, mert mindig is városban éltem, nem jártam máshol, vagy ha igen, akkor sem tapasztaltam. Mikor elmész valahová, legjobban úgy tudod megismerni a helyi viszonyokat, ha beszélgetsz az emberekkel.

Az utolsó motoros túrám alkalmával úgy döntöttem, hogy szerzek néhány benyomást ilyen téren, ezért elmentem egy nagyon kicsi faluba, és beültem a borozóba. Tényleg nagyon kicsi volt a hely, néhány ház, templom, kisbolt, kocsma és kész, más nem volt. Ebből adódóan elég nagy volt a nyüzsgés eme vendéglátóhelyen, aminek én kifejezetten örültem, mert így tényleg, igazából tapasztalhattam.

Nagyon sok érdekes párbeszédet hallgattam végig a pultnál ülve, a kólámat kortyolgatva. Időjárás, politika, gazdaság… mindenről beszélnek, sokszor okosabban, mint a város emberek. Rám viszont úgy néztek, mint egy ufóra. Na, persze nem is csodálom, beöltözve a vadi új Sixgear motoros ruházatomba a motoros berkekben nem járatos embereknek tényleg nagyon furcsa lehetek. Nagyon szeretem egyébként ezt a ruházatot, mert nem csak szuper vagány, de rém kényelmes és biztonságos is, nem is kívánhatnék jobbat. Sokáig törtem a fejem, hogy milyen márkát válasszak, de ez tűnt a legjobbnak, és nem is bántam meg a választásomat, első osztályú felszerelés. Azóta már több barátomnak is ajánlottam, és ők is nagyon szeretik, meg vannak vele elégedve.

Visszatérve a borozóhoz, persze megszólítottak, hiszen nem üldögélhet ott csak úgy egy idegen arc, és nyilván a motorom és a motoros felszerelésem volt a beszélgetés apropója. meglepően sokat tudtak a motorokról, még Pesten senkivel nem tudtam így elbeszélgetni ilyen témákról, ilyen mélyen, persze kivéve a motoros haverjaimat, így nagyon jól esett.

És ennek kapcsán arra is rájöttem, hogy a vidéki emberek, annak ellenére, hogy azt gondolnánk, kevesebb információhoz jutnak, igen is nagyon tájékozottak. arra jutottam, biztosan azért, mert van idejük és igényük az eszmecserére, nem éri őket annyi benyomás, mint egy városi embert, így az információ is jobban megragad.

Vissza fogok térni máskor is a falvakba, és beszélgetni fogok az emberekkel. Ha másért nem is, azért biztosan, hogy legyen kivel megosztanom és megbeszélnem a motoros kalandjaimat.