Népszerű szórakozóhelyek, a fiatalok körében

By | január 31, 2015

Manapság, egyre nagyobb népszerűségnek kezdenek örvendeni, a borozók, kiskocsmák, úgynevezett romkocsmák! A legtöbb fiatal szeret szórakozni, vagy csak egy pohár bor, vagy sör társaságában beszélgetni.

wine-cellar-463898_1280

Sokszor ajánlották már a barátok, hogy tudnak egy szuper kis borozót, menjünk el az egyik hétvégén. A kis boros pincének a lényege, hogy nem egy állandóan üzemelő „kocsmáról” van szó. Itt úgy működik, hogy fel kell hívni a tulajt, hogy hányan is szeretnénk menni. A mi esetünkben, 18 lett a létszám, ami azt gondolom, nem rossz, hiszen egy nagyobb baráti társaságról van szó. Szóval, felhívták Misi bácsit, hogy mennénk, és szeretnénk foglalni. Pont jó is volt, mert a következő hétvége szabad volt, így le is foglalta nekünk. Miután azt, hogy hányan fogunk menni, egyeztettük, a következő, a menü kiválasztása volt. Volt A, B, C variáció, ami közül választhattunk, na, itt azért a döntés előtt, ment egy gyors körtelefonálás, hogy ki mit szeretne enni. Azt megbeszéltük, hogy ha lehet, egységeset válasszunk.

  • „A” menü: Babgulyás, Házi buktával
  • „B” menü: Bőségtál (mindenféle sült hús) krumplival
  • „C” menü: Egészben sült malac, frissen sült kenyérrel, savanyúval

Persze, mondanom sem kell, hogy mindenki, a malacot választotta.

Most azt gondoljátok, hogy biztosan valami hatalmas összeget fizettünk, de nehogy azt higgyétek. Fejenként fizettünk 3000 forintot, ami nem sok, ahhoz képest, hogy este 7 órára mentünk, és hajnali 4 óráig mulattunk. Ezen az összegen felül nem kellett fizetnünk semmit! Ebben benne volt, a borkóstoló is, mindenki annyi bort ivott, amennyi belefért. Azért a fiúk nem fogták vissza magukat, és jó pár kupicával lehajtottak.

Taxival mentünk, így bátran ihatott mindenki!

A társaságban, volt egy Angliában élő barát házaspár is, akik szerencsénkre pont itthon voltak, így ők is el tudtak jönni. Emlékszem, vicces volt, mikor Karcsi, nekiállt valami angol „bor himnuszt” énekelni, és nagy örömére, a házigazda vele együtt énekelt! Na, ez igazán meglepett mindenkit!

Utána derült ki, hogy a fiának, és az angol nyelvtanfolyamokat oktató barátainak tartott egyszer egy ugyanilyen vacsorát, és ők is ezt énekelték!

Minden nagyon finom volt, és bőséges! Szerintem, ha még többen lettünk volna, akkor is bőven elég lett volna az a sok étel, ami ott volt.

Remélem, lesz még lehetőségünk ellátogatni, ebbe a szuper pincészetbe, és még több finomságot megkóstolni!